fbpx
13 °С Стамбул, TR
19 Апрель 2024
Меню
ВЫ ЧИТАЕТЕ ЭТО
СИЛЬНЫЕ МЫШЦЫ 5 × 5: 12-недельная программа по фитнесу и бодибилдингу Какой тип телосложения у вас | Эктоморф, Эндоморф или Мезоморф Палео диета 101: руководство для начинающих + план питания Какой метод кардио будет сжигать самый быстрый жир? Укрепление и укрепление брюшной полости | Функция, упражнения и преимущества Грудь Sharp Line | Тренировочная программа для роста мышц 8 × 8 17 причин начать бегать Спросите своего профессора по мышцам: что я должен есть до и после кардио? Красное вино: полезно ли это? Это вредно? 9 проверенных способов сбалансировать гормоны, которые контролируют ваш вес Питьевой маринованный сок: это полезно или вредно? Кетогенная диета 101: что это? Это хорошо для похудения? Мускулистый сезон | Лучшие 10 советов, как добавить объем мышцам Брюшная полость, задница и бедро: движения к «региону» 12 эффективных продуктов для борьбы и уничтожения раковых клеток Силовые тренировки для женщин | Поднимайте вес, чтобы сжигать жир, чтобы не раздувать мышцы 15 простых способов снизить уровень сахара в крови естественным путем Насколько важен завтрак? 11 основных движений йоги, которые должен практиковать каждый Креатин 101 | Что это такое и что оно делает?

6 причин, почему вы должны заниматься спортом в колледже

universitedeyken spor yapmaniz gerektigine dair 6 neden hq 8 orig - Üniversitedeyken Spor Yapmanız Gerektiğine Dair 6 Neden
 
 
Düşündüğünüzden daha basit.
Bazıları için spor yapmak dünyadaki en kötü şeymiş gibi gelir. Koşmaya mı gidiyorsunuz? Birisi neden kendine bu şekilde bir acı verir ki? Özellikle üniversitedeyken, kimin böyle bir şeye zamanı var ki? Ancak ben spor yapmanın, özellikle de üniversite yıllarında harika bir firar olduğunu düşünüyorum. Spor yapmak iyi, kötü, stresli, uzun ya da sıkıcı bir gün bile geçirdiyseniz harika bir rahatlatma sağlayabilir. Üniversite öğrencilerinin kafasında dolaşan çok fazla endişe ve düşünce var ve bu düşünceleri susturmanın en iyi yolu müziği son ses açıp spor salonunda biraz buhar yaratmak. Spor salonu herkes için olmasa da işte bir üniversite öğrencisinin vücudunu ve zihnini geliştirmesi için spora gitmesini gerektiren 6 harika sebep:

1. Не позволяйте стрессу накапливаться

Derse gitmek, ödev ve proje yapmak, ve muhtemelen gitmen gereken bir işin veya stajın olması nedeniyle üniversite öğrencisi olmanın getirdiği çok fazla stres var. Tabi ki, içki içmek veya sarhoş olmak bu stresli zamanlardan iyi bir kaçış gibi görünse de vücudunuzda hala birikmiş bir stres olduğu aşikardır. Koşmak ya da ağırlık kaldırmak bu birikmiş stresi vücuttan fiziksel olarak atmak için harika bir yoldur. Spor salonunda kanınızın pompalanmaya başladığını hissettiğiniz an daha az stresli hissedeceğinizden emin olabilirsiniz.

2. İyi görün, iyi hisset.

Spor yapmak, fiziksel görünüşü ve özgüveni arttırmak için mükemmel bir yoldur. Üniversite, kendimizi tanıma evremizdir ve kendimizi iyi göstermek ve iyi hissetmek için düzenli olarak spora gitmekten daha iyi bir yol yoktur, sadece 30 dakikalığına bile olsa!

3. İçindeki liseli sporcuyu geri çağır.

Lisede her gün okul bittikten sonra basketbol ve voleybol oynamaya alıştığımdan, üniversiteye ilk girdiğimde derslerden sonra boş zamanım olacağı için çok heyecanlanmıştım. Bu da beni üniversitenin ilk yılında artık spor yapmam gerekmediğini düşündürerek çok tembel biri yaptı. Daha sonra hızlıca spor yapma aşkımı farklı bir şekilde geri kazandım. Spor, zorla katılmam gereken veya katılmam gerektiği söylenen bir şey olmak yerine, benim derslerden ve ödevlerden kaçışım oldu. Belki lisedeyken hepimiz yarı profesyonel veya profesyonel sporcu değildik, fakat muhtemelen büyük bir çoğunluğumuz lisedeyken daha fazla fiziksel aktivite yapıyorduk. Sırf artık üniversitedesiniz ve takım sporları yapmıyorsunuz diye içinizdeki o atletin sizden firar etmesine izin vermeyin.

4. Ders çalışmaya bir ara ver.

Ders çalışmak ve tonlarca sayıda ödev yapmak saatlerce oturmayı gerektirir. Ders çalışmaya bir ara vererek zihninizi okuldan 1 saatliğine uzak tutun ve spor salonuna giderek kaslarınızı harekete geçirin. Hem zihninizi hem de vücudunuzu çalıştırmak önemli.

5. Fazla kilolarından kurtul.

Üniversiteye girdikten sonra annenizin yaptığı ev yemekleri yerine kafeteryada fast food yemeye alışmak açıkçası biraz zor. Üniversitede aşırı kilo almaktan kaçınmanın basit bir yolu her fırsat bulduğunda egzersiz yapmaktır. Hiçbirimiz hızlı ve kolay tüketilebilen patso ve sosis gibi kızartılmış akşam yemeklerinden kaçamıyoruz. Ancak üniversite öğrencisi olmanın getirdiği öğrenci indirimi fırsatlarından (üniversitenin bedava spor salonu veya öğrenci indirimli spor salonu) yararlanarak kilo almayı önleyebilirsiniz!

6. Enerjini arttır.

​Dersler arasında veya uzun bir günden sonra kütüphanede kestirmek cezbedici gelse de onun yerine vücudunuzu çalıştırmaya devam edin. Bunu yapmak, iki saat kestirdikten sonra daha da huzursuz ve yorgun uyanmanıza sebebiyet vermektense gün içerisinde aktif ve enerjik kalmanıza yardımcı olur.
 
Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız öğrenmek için vücut geliştirme sayfamıza hemen göz atın!
 
 

​Bu Makaleyi Paylaş


Статьи по теме

Вы читали их?

vucut gelistirme ile ilgili en buyuk yalanlar 0 hq - Vücut Geliştirme İle İlgili En Büyük Yalanlar (Ve Gerçekler)

Самая большая ложь (и факты) о бодибилдинге

  Vücut geliştirme ile ilgili en büyük yalanlar nelerdir? Lee Boyce – Güç Antrenörü ve Performans Uzmanı “6 haftada 7 kilo kas yapın!” Fark edilir miktarda kası haftalar içerisinde yapamazsınız. Bu tarz vaatler doğru değil ve açıkçası zararlı. Neden mi? Çünkü bu insan fizyolojisine aykırı. Bazen “Vücut yağındaki artış ve su tutma denklemin bir parçasıdır.” […]

keskin hatli gogusler grafikler 0 hq 1 orig - Keskin Hatlı Göğüsler | 8x8 Yağsız Kas Büyümesi İçin Göğüs Antrenmanı Programı

Грудь Sharp Line | Тренировочная программа для роста мышц 8 × 8

Büyük ihtimalle aynı anda hem hacim kazanmanın hem de yağsız kalmanın imkansız olduğunu düşünüyorsunuz. Ama yanılıyor olabilirsiniz. Bu program Vince Gironda denen bir adam tarafından yaratılmış antrenman programına odaklanır. Vince kendisinin bu basit rutinini takip ettiğiniz sürece aynı anda hem hacim kazanırken hem de karın kaslarınızdan yağları uzak tutabileceğinizi savunuyor. Antrenman programı 8×8 şeklinde yapılıyor. […]

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RUРусский