fbpx
13 °С Стамбул, TR
19 Апрель 2024
Меню
ВЫ ЧИТАЕТЕ ЭТО
СИЛЬНЫЕ МЫШЦЫ 5 × 5: 12-недельная программа по фитнесу и бодибилдингу Какой тип телосложения у вас | Эктоморф, Эндоморф или Мезоморф Палео диета 101: руководство для начинающих + план питания Какой метод кардио будет сжигать самый быстрый жир? Укрепление и укрепление брюшной полости | Функция, упражнения и преимущества Грудь Sharp Line | Тренировочная программа для роста мышц 8 × 8 17 причин начать бегать Спросите своего профессора по мышцам: что я должен есть до и после кардио? Красное вино: полезно ли это? Это вредно? 9 проверенных способов сбалансировать гормоны, которые контролируют ваш вес Питьевой маринованный сок: это полезно или вредно? Кетогенная диета 101: что это? Это хорошо для похудения? Мускулистый сезон | Лучшие 10 советов, как добавить объем мышцам Брюшная полость, задница и бедро: движения к «региону» 12 эффективных продуктов для борьбы и уничтожения раковых клеток Силовые тренировки для женщин | Поднимайте вес, чтобы сжигать жир, чтобы не раздувать мышцы 15 простых способов снизить уровень сахара в крови естественным путем Насколько важен завтрак? 11 основных движений йоги, которые должен практиковать каждый Креатин 101 | Что это такое и что оно делает?

Кетогенная диета 101: что это? Это хорошо для похудения?

ketojenik diyet 101 grafikler 0 hq 1 orig 885x500 - Ketojenik Diyet 101: Nedir? Kilo Vermek İçin İyi Midir?
Ketojenik diyet, fitness endüstrisindeki kişiler arasında hızla gelişen ve kesinlikle uyandırdığı ilgiyle en çok dikkat çeken diyetlerden biridir.

Ketojenik diyetin ana fikri, vücudunuzun aslında enerji için sadece yağ depolarını kullandığı, “кетоз” olarak da bilinen duruma getirmektir

Ketojenik Diyetin Dayandığı Fikir​

ketojenik diyet grafikler 1 - Ketojenik Diyet 101: Nedir? Kilo Vermek İçin İyi Midir?

Ketojenik diyet, diğer pek çok diyetten farklıdır. Genellikle, yağ alımımızı azaltmak konusunda uyarılırız, ancak Ketojenik diyet, bunun tam tersini söylüyor.

Ketojenik diyette yağ alımınızın, günlük toplam kalori alımınızın yüzde 60-70’i kadar olması gerekiyor. Fakat bu yağlar kurabiye, hamur işleri, pizzadaki gibi kötü yağlardan olmamalı. Bu yağlar, insan yapımı olan trans yağ ailesine aittir ve sağlığınıza zararlıdır!

Bunun yerine daha sağlıklı seçenekleri seçin. Örneğin; yağlı balık, avokado, kuruyemiş, fındık ezmesi, fıstık ezmesi, yumurta sarısı, zeytin gibi.

Çok sevilen proteinlere gelince, günlük kalori alımınızın yaklaşık olarak yüzde 20-30’u proteinden oluşmalıdır.

Geriye sadece karbonhidratlar kalıyor; bu diyette günlük tükettiğiniz karbonhidratın 50 gr’ın altında tutulması öneriliyor. Böylece vücudunuz ‘кетоз’ denen duruma geçebiliyor. Spor camiasında sık sık konuşulan “ketosis diyeti” tabirini daha önce de duymuş olabilirsiniz…

Ketosis, vücudunuzdaki kanda normalden daha yüksek miktarda ketonların bulunduğu metabolik bir durumdur. Bu durumdayken, lipit enerji metabolizmasına dokunulmamış olur. Bu da demek oluyor ki vücudunuz enerjiyi yediğiniz karbonhidratlardan almak yerine, vücutta depolanmış fazla yağları parçalayarak almaya başlar. Kulağa harika geliyor, değil mi?


Ketojenik Diyetin Faydaları

ketojenik diyet grafikler 2 1 - Ketojenik Diyet 101: Nedir? Kilo Vermek İçin İyi Midir?
  • Yağ yakma potansiyelinin artması

​Yüksek karbonhidrat diyetinde olduğunuzda, vücutta depolanmış yağları yakma oranınız minimal düzeydedir. Ketosis esnasında, vücudunuz enerji için neredeyse tamamen yağ depolarına dayanmıştır, böylece yakabileceğiniz yağ miktarını maksimize etmiş olursunuz.​

  • Protein ‘israf edilmez’

Ketosisteyken, vücudun glikoz üretmesi için окислять белок gerek yoktur. Glikoz üretmesine gerek olmadığı için vücut ketonlarda tercih edilen bir enerji formuna sahiptir. Bu da demek oluyor ki, vücudunuz aldığınız proteini, yağsız kas yapımı için daha etkili şekilde Ты можешь использовать.

  • İştah bastırılır

Ketosis boyunca salgılanan ketonlar, iştahı bastırmaya yardım eder. Benzer olarak, sizi kısa süre tok tutup тогда позже doymak bilmeyen bir iştaha sebep olan yüksek karbonhidratlı yiyeceklerin aksine, yiyeceğiniz yüksek proteinli ve yüksek yağlı yiyecekler sizi doyuracaktır.

  • Düşük insülin seviyesi

​İnsülin, yağ deposuna sinyal veren güçlü bir hormon olduğu için, yağ birikimini azaltır ve daha fazla yağ yakmayı sağlar. İnsülin seviyenizi azaltarak, yağ yakma potansiyelinizin artmasına yardım etmiş olursunuz.

Ketojenik Diyetin Dezavantajları

ketojenik diyet grafikler 5 2 orig - Ketojenik Diyet 101: Nedir? Kilo Vermek İçin İyi Midir?
  • İlk başta alışması zordur

Başlangıçta, vücut metabolik bir değişimin altına girmek zorundadır. Bu da demek oluyor ki düşük karbonhidrat alımı sonucu artan su kaybı nedeniyle yorgunluk ve susuzluk hissedebilirsiniz. Ancak karbonhidratı birden kestiğiniz zaman, vücudunuz yeni beslenme şekline hızlıca adapte olmak zorunda kalacaktır.

  • Kandaki lipit içeriği artabilir

Yüksek miktarda yağ tükettiğiniz zaman, diyetinizdeki sağlıksız doymuş yağ oranı da daha yüksek olacaktır. Bunu önlemek için yağı, kuruyemiş, avokado vb. gibi sağlıklı kaynaklardan alıyor olduğunuzdan emin olmalısınız.

  • Mikrobesin eksiklikleri oluşabilir

Mikrobesin eksikliği, karbonhidrat oranını günde 50 gr olarak sınırladığınız zaman, kalsiyum, tiyamin, folat, potasyum, demir, ve magnezyum kaybına bağlı olarak oluşur. Şükür ki, dışardan bir поливитаминная добавка alınarak bu durumun üstesinden kolayca gelinebilir. 

Ketojenik Diyet Kimler İçin Uygundur?

ketojenik diyet grafikler 6 - Ketojenik Diyet 101: Nedir? Kilo Vermek İçin İyi Midir?

Kilo mu vermeye çalışıyorsunuz?

 
Ketojenik diyet en çok, терять вес çalışan ve inatçı vücut yağını yakmak isteyenlere hitap eder. Son derece düşük seviyelerde karbonhidrat tüketilerek, vücudun, yukarıda bahsedildiği gibi ketosiste tutulduğu ketojenik diyette yağ yakma potansiyeli muhtemelen diğer bütün diyetlerden daha fazladır.

Bu diyetin yağ yakma potansiyeli aynı zamanda aralıklı oruç tutarak daha da arttırılabilir.

Kas mı yapmak istiyorsunuz?

Ketojenik diyet, yağ birikimini minimum düzeyde tuttuğundan, yağsız kas kütlesi geliştirmek için harika bir yoldur. Genellikle, düşük kalorili bir diyetteyseniz, vücudunuz enerji için proteini kullanır; bu yüzden kaslarınız ihtiyaç duydukları proteini kullanamaz ve kas parçalanmaları olabilir.
 
Ancak Ketojenik diyette, vücudunuz yeterli miktarda ketona sahiptir. Bu yüzden enerji bulmak için proteini parçalayarak glikoza dönüştürmek zorunda değildir. Bu da kas kaybı yaşamak zorunda olmadığınız anlamına gelir ve bu yüzden de Ketojenik diyeti takip ederek ciddi derecede kas yapabilirsiniz!

Sonuç

Кетогенная диета, yüksek miktarda yağ yakımı için faydalanabilinen çok güçlü bir araçtır. Sunabileceği pek çok faydası vardır, ancak bütün diyetler gibi bazı eksiklikleri de vardır. Hiçbir diyet kusursuz değildir.
 
Herkes için uygun değildir ancak bunu deneyenlerin çoğu bundan asla pişman olmayacaktır. Kilo vermek veya yağsız kas kütlesi kazanmak için yeni bir diyete başlamak istiyorsanız, ketojenik diyete bir şans vermenizi şiddetle tavsiye ederim.
 
Günde ne kadar kalori almanız gerektiğini hesaplayarak başlayın!
 
Sizin için doğru olan diyeti seçmeye mi çalışıyorsunuz?

Diğer diyet planlarına da göz atın !


243245 ketogene diat banner jpg 960x400 c 1 orig - Ketojenik Diyet 101: Nedir? Kilo Vermek İçin İyi Midir?
 

Bu Makaleyi Paylaş

Статьи по теме

Вы читали их?

kan sekeri seviyesini dogal yollarla dusurmenin 15 kolay yolu grafikler 0 mq orig - Kan Şekeri Seviyesini Doğal Yollarla Düşürmenin 15 Kolay Yolu

15 простых способов снизить уровень сахара в крови естественным путем

  Yüksek kan şekeri, vücuttaki şekerin kandan hücrelere etkin şekilde taşınamaması durumunda oluşur. Kontrolsüz bırakıldığında bu durum, diyabete sebep olabilir. 2012 yılında yapılan bir araştırmada yetişkin Türklerin %12-14’ünde Tip 2 diyabet olduğu, %37-38’inin de prediyabetik olarak sınıflandırıldığı rapor edilmiştir (1). Bu demek oluyor ki Türklerin %50’si ya diyabet hastası ya da prediyabetik. İşte kan şekeri […]

man with hangover after new years party - Ertesi Gün Sarhoşluğunu Engellemek İçin Kanıtlanmış 7 Yol

7 проверенных способов предотвратить пьянство на следующий день

      Alkol tüketiminin artıları ve eksileri vardır.   Eksilerinden birine bakacak olursak, bizde bıraktığı ertesi sabahki kalıntılarıdır. Bildiğiniz üzere, ertesi gün sarhoşluğu alkol alımından sonra ortaya çıkan hoş olmayan bir durumdur. Alkol vücuttan atılana kadar güçlü bir şekilde etkilerini gösterir ve bu etkiler canınızı çeşitli şekillerde bir hayli sıkabilir (1). Bu semptomların arasında […]

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RUРусский