fbpx
21 °C Istanbul, TR
27. september 2020

Vekttrening for kvinner | Løft vekten for å forbrenne fett, ikke for å blåse opp muskler

Dünyada, kadınlarla çalışan bütün koç ve antrenörlere en büyük engelin ne olduğunu sorsanız, zannediyorum yaklaşık %90’ı, “ağırlık kaldırmanın kadınların kaslarını aşırı şişireceği yanılgısı” gibi bir şeyi gündeme getirecektir.

 

Vi kom til Tyrkia i 2016 og har fremdeles frykt for at noen kvinner løfter vekter; men jeg klandrer ikke dem. Men sannheten er at vekttrening er en mye mer vellykket måte å få en mager kropp som mange kvinner ønsker å ha i dag. Faktisk er dette ofte den manglende ingrediensen i fettforbrenning oppskriften!

Vekttrening for kvinner | Burning Fat


Vekttrening for kvinner | Løft vekten for å forbrenne fett, ikke for å blåse opp muskler
 
Kroppen din består av masser av fett og magert vev (det vil si ganske enkelt alt som er igjen - muskel, bein, vann). Det er ikke noe reelt stoff som kalles "form".

 

I sin enkleste definisjon betyr å være "fit" å ha et lavt kroppsfettforhold og et høyt muskelmasseforhold.

For å oppnå ytelse, helse og estetikk er målet vanligvis det samme: mindre fett, mer mager muskelmasse.

Det høres enkelt ut, men hva er den beste måten å virkelig oppnå dette på? Å løfte vekter forbedrer ikke bare den magre vevsmassen din, men lar deg også forbrenne fettet i kroppen din med en hastighet som 'vanlig cardio' bare kan drømme om. La oss se nærmere på .. 

Noen tilgjengelige bevis


Vekttrening for kvinner | Løft vekten for å forbrenne fett, ikke for å blåse opp muskler
 
I 2012 delte forskerne 30-personers subjekt med overvekt i tre grupper på 10 personer, som alle er de samme - mister så mye fett som de kan miste i løpet av en 12-ukers periode. Grupper er som følger:
Deen
1 a) Bare kosthold

 

2 a) Kosthold + aerobic

3 a) Kosthold + aerobic + vekttrening

resultater

1 a) Bare de i kostholdsgruppen mistet gjennomsnittlig 14,6 lb / 6,6 kg per person på 12 uker.

 

2b) Diett + aerobic-gruppen mistet bare ett kilo mer enn kostholdsgruppen (15,5 lb / 7kg). Treningen deres var tre ganger i uken i 12 uker, fra 30 til 50 minutter. Tillegg av aerob trening resulterte ikke i et mye mer betydelig fettnedgang enn bare kosthold alene. For meg er dette den mest overraskende delen av forskningen. Totalt 36 økter med aerobic og omtrent 50 minutter hver - en tung og tung trening for å miste bare ett kilo fett.

3c) Diğer bir taraftan, ağırlık antrenmanı grubu, ortalama 21.1lb/9kg yağ kaybetti. Bu, sadece diyet yapan gruptan %53, diyet + aerobik yapan gruptan %44 daha fazla. Diğer bütün faktörler eşit tutulduğunda, Tillegg av styrketrening akselererte kraftig resultatene av fett tap.

Så har de blitt enorme?

 
Her er spørsmålet om million dollar!
 
Den gode nyheten er: Kvinner har nesten ingen naturlig nivå av testosteron, noe som er nødvendig for å bule ut musklene og få volum.. Faktisk mange menn også.

Selv for menn med høye testosteronnivåer er det å oppnå dette muskulære utseendet en vanskelig oppgave som krever 24-timers tilsyn hver dag.

Enda bedre: Muskler opptar mindre plass enn fett.

Det er nødvendig å nærme seg med forsiktighet når du måler den totale kroppsvekten (beregnet vekt). 

Mennesker kan veie den samme vekten på skalaene, men de kan se helt forskjellige ut i kroppsstrukturen.

Aynı yaşta, boyda ve ağırlıkta iki kadın alın. Örnek olması amacıyla, ikisinin de 60 kilo olduğunu varsayalım, fakat Ayşe %30 vücut yağına sahip, Fatma ise % 40. Eğer matematiğim doğruysa, Ayşe’nin vücut yapısı 18kg yağ ve 42kg yağsız doku kütlesinden oluşuyor; ve Fatma’nınki de 24kg yağ, 36 kg yağsız doku kütlesinden oluşuyor. Tam olarak aynı kiloda olmalarına rağmen, baktığınızda birbirlerinden oldukça farklı görüneceklerdir.

Ayşe bærer mer muskler og mindre fett. Når musklene tar mindre plass enn fett, vil Ayşe se sterkere og svakere ut, så vel som sterkere, ha en raskere hvilemetabolisme og alle de andre fordelene som følger med mer muskelvev. 

Hvordan vekttrening forbrenner fett | Hjelpepoeng

Nedenfor finner du noen flere grunner til at styrketrening er den beste måten å forbrenne fett på. 

Vekttrening for kvinner | Løft vekten for å forbrenne fett, ikke for å blåse opp muskler
 
  • 'Maksimerer ineffektiviteten til fettforbrenningsregelen (jeg utarbeidet denne uttalelsen). For å forbrenne fett, kan kroppen din energi-ineffektiv du vil at det skal være. Jo mer du har problemer med å gjøre vanlig cardio (løping, sykling, crossfit osv.) Jo mer du gjør det, jo bedre blir du, det verste som et resultat, fordi du blir mer energieffektiv. På den annen side, hvis du er flinkere til styrketrening, kan du løfte mer vekt. Hvis du kan løfte mer vekt, har du større potensiale for å forbrenne fett.
  • Magien med ESAOT (overdreven oksygenforbruk etter trening). Å forbrenne fett er ikke bare noe som skjer under trening, det er en prosess som fortsetter å skje etter trening. Gå løp, du begynner antagelig å forbrenne kalorier omtrent 30 minutter etter endt slutt. Tren styrke på en måte som får fart på hjertet ditt, slik at du kan fortsette å forbrenne opptil 36 timer med kalorier etter trening. Så når du legger deg på tirsdag kveld, kan du fortsatt glede deg over effekten av trening mandag morgen!
  • Det får deg til å føle deg sterk. Ingenting vekker tillit mer enn å føle seg sterk.
  • Det lar deg spise mer uten å smøre. Når du har økt din magre kroppsmasse, kan du virkelig glede deg over søte karbohydrater som milkshakes, frappucino, baklava etter trening.
  • Når du har blitt vant til det, vil du ha det mye morsommere i vekttrening - tro meg! Og morsommere tilsvarer mer stabilitet, og stabilitet er fremfor alt annet for å oppnå resultater!

sammendrag

 
Vi håper du er litt mer overbevist om å løfte vekten.

Hvis det er noe du ikke helt forstår, vennligst ikke bekymre deg. Dette er en viktig sak, så jeg vil sannsynligvis skrive en annen artikkel om den i fremtiden, og du kan alltid kontakte meg for spørsmål, som alltid. Ikke nøl med å dele tankene dine med oss ved å legge igjen en kommentar nedenfor!


Del denne artikkelen


Relaterte artikler

Har du lest dem?

Trening er noe av det suksessfulle mennesker gjør hver dag

    Hva har felles med Arnold Schwarzenegger, Adriana Lima, Warren Buffet og OKCupid-grunnlegger Christian Rudder? Selv om du kanskje tror at de er de beste fagfolkene på sitt felt, er dette ikke den eneste likheten. Faktisk har de alle en ting til felles: De spiller alle idretter og ser det som en del av suksessen. De er heller ikke alene i denne forbindelse. Richard Branson (400 […]

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

nn_NONorsk nynorsk
tr_TRTürkçe en_USEnglish de_DEDeutsch fr_FRFrançais nl_NLNederlands it_ITItaliano es_ESEspañol pt_PTPortuguês ru_RUРусский da_DKDansk fiSuomi sv_SESvenska nn_NONorsk nynorsk