fbpx
14 °C Istanbul, TR
30. oktober 2020

Ketogen diett 101: Hva er det? Er det bra å gå ned i vekt?

Det ketogene kostholdet er en av de mest bemerkelsesverdige diettene blant mennesker i treningssektoren som er i rask utvikling og som absolutt tiltrekker oppmerksomhet.

Hovedideen med det ketogene kostholdet er at kroppen din faktisk bare bruker fettlagre for energi, "ketose”Er også kjent som

Ideen om at det ketogene kostholdet er basert

Ketogent kosthold | Hva? Er det bra å gå ned i vekt?

Det ketogene kostholdet er forskjellig fra mange andre dietter. Som regel, olje Vi blir advart om å redusere inntaket, men det ketogene kostholdet sier det motsatte.

Det ketogene kostholdet ditt, fettinntaket ditt, det totale daglige kaloriinntaket 60-70 prosent den skal opp. Men disse oljene skal ikke være fra dårlige oljer som informasjonskapsler, kaker, pizza. Disse oljene tilhører den trans-menneskelige familien av menneskeskapt olje. skadelig!

Velg i stedet sunnere alternativer. For eksempel; fet fisk, avokado, nøtter, for eksempel hasselnøttpasta, peanøttsmør, eggeplomme, oliven.

Når det gjelder de elskede proteiner, er ditt daglige kaloriinntak omtrent 20-30 prosent skal bestå av protein.

Bare karbohydrater gjenstår; karbohydratet du spiser daglig i dette kostholdet Av 50 gr Det foreslås å holdes under. Så kroppen din 'ketosekan bytte til staten som heter. Du har kanskje hørt begrepet “ketosekost”, som ofte snakkes i idrettssamfunnet.

Ketose er høyere enn normalt i blodet i kroppen din ketoner Det er en metabolsk tilstand. Mens du er i denne tilstanden, metabolisme i lipidenergi den er intakt. Dette betyr at i stedet for å ta karbohydratene du spiser, begynner kroppen å bryte ned overflødig fett som er lagret i kroppen. Høres bra ut, ikke sant?


Fordeler med det ketogene kostholdet

Ketogent kosthold | Hva? Er det bra å gå ned i vekt?
  • Økt fettforbrenningspotensiale

Når du har en diett med høyt karbohydrat, er hastigheten på å forbrenne lagret fett i kroppen minimal. Under ketose er kroppen din nesten helt basert på fettlagre for energi, slik at du kan forbrenne mengden fett du kan forbrenne. maksimert Du er.

  • Protein er ikke "bortkastet"

Mens i ketose, for kroppen å produsere glukose oksider proteinet Det trengs ikke. Siden den ikke trenger å produsere glukose, har kroppen en foretrukket form for energi i ketoner. Dette betyr at kroppen din får proteinet du tar, muskelbygging for mer effektivt Du kan bruke.

  • Appetitt er undertrykt

Ketoner skilles ut gjennom ketosen, appetitt suppress hjelper. Tilsvarende deg holder i kort tid deretter senere en umettelig appetitt I motsetning til matvarer med høyt karbohydrat som forårsaker deg, vil mat med høyt protein og fett som du spiser mate deg.

  • Lavt insulinnivå

Siden insulin er et kraftig hormon som signaliserer fettbeholderen, reduserer det fettansamlingen og gir mer fettforbrenning. Ved å redusere insulinnivået ditt, kan du bidra til å øke fettforbrenningspotensialet ditt.

Ulemper med det ketogene kostholdet

Ketogent kosthold | Hva? Er det bra å gå ned i vekt?
  • Det er vanskelig å bli vant til med det første

Til å begynne med må kroppen gå under en metabolsk forandring. Dette betyr at du kan føle tretthet og tørst på grunn av økt vanntap som følge av lite karbohydratinntak. Når du plutselig kutter karbohydrater, vil kroppen din måtte tilpasse seg raskt til det nye kostholdet.

  • Lipidinnholdet i blodet kan øke

Når du bruker store mengder fett, vil usunt mettet fett i kostholdet ditt være høyere. For å forhindre dette, tilsett olje, nøtter, avokado, etc. Du bør sørge for at du får sunne kilder som.

  • Mikronæringsmangel kan oppstå

Mikronæringsmangel oppstår på grunn av tap av kalsium, tiamin, folat, kalium, jern og magnesium når du begrenser mengden karbohydrater til 50 g per dag.. Heldigvis en utenforstående multivitamintilskudd Denne situasjonen kan lett overvinnes ved å ta den. 

Hvem er egnet for det ketogene kostholdet?

Ketogent kosthold | Hva? Er det bra å gå ned i vekt?

Prøver du å gå ned i vekt?

 
Det ketogene kostholdet er vanligst, å gå ned i vekt ansatt og forbrenne sta kroppsfett appellerer til de som vil. Ved å konsumere ekstremt lave nivåer av karbohydrater, er kroppens potensiale for å forbrenne fett i det ketogene kostholdet, som nevnt ovenfor, sannsynligvis høyere enn noe annet kosthold.

Fettforbrenningspotensialet til dette kostholdet kan også økes ytterligere ved periodisk faste.

Vil du bygge muskler?

Ketogent kosthold, fettakkumulering minimum Det holder, mager muskelmasse Det er en fin måte å forbedre seg på. Vanligvis, hvis du er i en kalorifattig diett, bruker kroppen din protein til energi; slik at musklene dine ikke kan bruke det proteinet de trenger, og muskelnedbrytning kan oppstå.
 
Men i et ketogent kosthold har kroppen din nok keton. Så det trenger ikke å bryte ned protein til glukose for å finne energi. Dette også muskeltap det betyr at du ikke trenger å leve, så du kan gjøre mye muskler ved å følge det ketogene kostholdet!

resultere

Ketogent kosthold, høyt beløp fettforbrenning Det er et veldig kraftig verktøy som kan brukes til. Det har mange fordeler å tilby, men som alle dietter har det noen mangler. Ingen kosthold er perfekt.
 
Ikke egnet for alle, men de fleste som prøver det, vil aldri angre på det. Hvis du vil starte et nytt kosthold for å gå ned i vekt eller gå opp i muskelmasse, anbefaler jeg sterkt at du gir det ketogene kostholdet en sjanse.
 
dag hvor mange kalorier du bør ta Begynn med å beregne!
 
DeenPrøver du å velge riktig kosthold for deg?

andre kostholdsplaner sjekk det ut også!


Ketogent kosthold | Hva? Er det bra å gå ned i vekt?
 

Del denne artikkelen

Relaterte artikler

Har du lest dem?

Sunt å spise | Topp 10 tips om ernæring og kosthold

    Riktig ernæring kan være som et minefelt med alle motstridende råd rundt. Enten du er en nybegynner fitnessspiller, en ivrig gymnastikkspiller eller en lovende kroppsbygger, kan du alltid søke råd for å friske opp ferdighetene dine. Her er effektive ernærings- og kostholdstips som vil gjøre det mye enklere for deg å nå dine mål! #1 For nok vann […]

15 enkle måter å senke blodsukkernivået naturlig på

  Høyt blodsukker oppstår når sukkeret i kroppen ikke effektivt kan fraktes fra blodet til cellene. Når du ikke sjekker det, kan dette føre til diabetes. I en studie fra 2012 ble det rapportert at -14 av voksne tyrkere hadde diabetes type 2 og -38 ble klassifisert som prediabetisk (1). Dette betyr at av tyrkere er diabetisk eller prediabetisk. Her er blodsukkeret […]

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

nn_NONorsk nynorsk
tr_TRTürkçe en_USEnglish de_DEDeutsch fr_FRFrançais nl_NLNederlands it_ITItaliano es_ESEspañol pt_PTPortuguês ru_RUРусский da_DKDansk fiSuomi sv_SESvenska nn_NONorsk nynorsk