fbpx
29 °C Istanbul, TR
6. august 2020

Styrking og oppstramming av magen | Funksjon, øvelser og fordeler

 
Mageområdet er ditt senter. Enten du står eller beveger deg, spiller det ingen rolle. Du vil helt sikkert dra nytte av det punktet. Takket være mageøvelsene fungerer bekkenmuskulaturen, midjen, hoftene og magen i en ideell harmoni. Disse øvelsene vil gjøre din idrett eller daglige øvelser mer effektive og gi balanse og stabilitet.

 

Stramme magemuskler kan gjøre alle aktiviteter du gjør lettere, fra å slå en tennisball til å rengjøre bilen. Det er imidlertid viktig at disse musklene fungerer i perfekt harmoni, og at hvis de er svekket, vil de føre til mange problemer.

Hva er magen din?

Du tenker sannsynligvis på magemusklene når du ringer underlivet som mange mennesker gjør. Men magemuskler er ikke bare musklene, selv om de er en viktig del av magen. Du kan tenke på magen som et korsett, disse musklene består av fremsiden, siden og baksiden av kroppen din. 

Magemuskler

Mange muskler brukes til å lage underliv. Her er de 3 mest kjente musklene og deres formål:
 
  • Rectus Abdominus
  • Ekstern skrå
  • Erector spiane 

Styrking og oppstramming av magen | Funksjon, øvelser og fordeler - GÜÇLÜYAŞA
Jo mer du styrker disse musklene, jo mer blir de strammere og stivere for å gi deg et sterkt og passende senter. Folk tror også at det å løfte underlivet vil være med visse "mageøvelser", men du kan styrke magen ved å sitte på huk, dødløft og push-ups og mange øvelser.

Funksjoner av magen

 
Magenes funksjon er å holde ryggraden i balanse som helhet. Derfor er magen sterk og kontrollerende viktig for den beste treningsprestasjonen.

Rectus Abdominus

Hovedfunksjonen til magemusklene er å la ryggraden gi tilstrekkelig fleksibilitet. 

obliques

Disse er: Den vender ryggraden, bøyer ryggraden til siden; og i likhet med magemusklene, strekker skrå også ryggraden. 

Erector Spinae

Denne muskelgruppen hjelper ryggraden til å utvide seg. 

Fordeler og endringer ved å løpe underlivet

Styrking og oppstramming av magen | Funksjon, øvelser og fordeler - GÜÇLÜYAŞA

✓Güç


Styrking og oppstramming av magen | Funksjon, øvelser og fordeler - GÜÇLÜYAŞA
Når du tenker på en bokser, ser du at de drar fordel av magen sin fremfor rotasjonen for å få en sterk styrke og slag. 

Denne linjen med skråheter vil i stor grad være involvert, bokserens arm er utvilsomt veldig kraftig alene, men underlivets rotasjon gir armen mer styrke for å gi et veldig effektivt slag. Dette sees på samme måte i mange idretter som golf, fotball og tennis.

Utvilsomt, når du tenker og analyserer hvordan disse menneskene driver med idrett og hvor mye de beveger seg, vil du lett legge merke til hvordan de flytter en bevegelse fra magen til det endelige resultatet.

Ve Balanse og styrke

Styrking og oppstramming av magen | Funksjon, øvelser og fordeler - GÜÇLÜYAŞA
Som nevnt tidligere, er magen som et korsett, jo sterkere, strammere og tøffere blir det. Så balansen øker kontrollen over disse styrkende musklene. 

Uygulama Treningsapplikasjonskvalitet

Styrking og oppstramming av magen | Funksjon, øvelser og fordeler - GÜÇLÜYAŞA
Enten du bruker musklene dine med sportsutstyr eller treninger med gratis vekt, vil du sannsynligvis føle at magen jobber hardere. Dette er fordi kroppen din er opptatt med å prøve og beholde bevegelsen.

Hvis du ser noen ligge på ryggen, krumme på ryggen, gjøre en bicep bøyningsøvelse, vil dette være et flott eksempel. Selv om det kan diskuteres at dette er gunstig da det hjelper å løfte en veldig tung vekt, er sannheten at det ikke er sunt for ryggen din, og du vil bli stadig mer avhengig av midjen for å hjelpe denne vekten.

Hvis du måtte holde kroppen jevn eller buet mot en vegg, ville du ha nok styrke med samme vekt alene til å bøye bicepsen alene? Sannsynligvis ikke. Fordi det å fokusere på å isolere og tøye den fungerende hovedmuskelen sikrer sikkerheten til denne muskelen, som vil oppnå den beste ROM og sammentrekning, og ikke er avhengig av å styrke musklene som tjener til å gjøre bevegelsen utrygg.

Azaltır Reduserer smerter og skader i korsryggen

Styrking og oppstramming av magen | Funksjon, øvelser og fordeler - GÜÇLÜYAŞA
Svake magemuskler kan potensielt forårsake svak kroppsholdning, smerter i korsryggen, muskelskade.

Eksempel: Hvis midjen din er for sterk og magemusklene dine er svake, vil midjen din dominere ved å holde en trening i balanse, eller den vil bli aktivert under en idrett. Dette forårsaker ikke bare smerter, men kan også endre plasseringen av hoftene, forårsake noen dårlige kroppsstillinger eller overdreven kompensasjon i fremtiden. Derfor vil du holde din holdning og bevegelse på sitt beste ved å sikre at de fungerer likt og i harmoni.

Du vil også være i kontakt med magen med sammensatte bevegelser som knebøy og dødløft; I trange / svake magemuskler vil det imidlertid være vanskelig å utføre kroppsholdning, noe som forårsaker press på visse deler av kroppen vil gjøre disse bevegelsene vanskeligere. 

5 øvelser for å styrke magen

Styrking og oppstramming av magen | Funksjon, øvelser og fordeler - GÜÇLÜYAŞA

Oppgave #1: Plank

Styrking og oppstramming av magen | Funksjon, øvelser og fordeler - GÜÇLÜYAŞA
Mükemmel Det er en utmerket bevegelse for nybegynnere å beskytte ryggraden og å trene buktrykk fra alle magemuskler i harmoni.

✓ Hold føttene flate. Løft kroppen med støtte fra tærne - føttene hofter bredt - husk å holde musklene så stramme som mulig for balanse.

Mayın Ikke forstyrr holdningen, ta et normalt pust; bøy ikke midjen; prøv øvelsen lenger hver gang - 20, 30, 40 sekunder.

Oppgave #2: Russisk vri

Styrking og oppstramming av magen | Funksjon, øvelser og fordeler - GÜÇLÜYAŞA
Når du reiser føttene dine, vil magen definitivt bli påvirket, og rotasjonsbevegelsen vil fungere dine skrå muskler, noe som vil gi deg en god sammentrekning. Begynn med å ligge på ryggen på matten, løft overkroppen og bøy knærne slik at kroppen tar "V" -formen.

Kav Ta en gymkule tett og strekk armene fremover. Hold armene rette, pust ut mens du vrir overkroppen til den ene siden.  

For den andre siden, hold sammentrekningen i 1-2 sekunder før du gjentar og gjentar. 

Oppgave #3: Ab-hjul

Styrking og oppstramming av magen | Funksjon, øvelser og fordeler - GÜÇLÜYAŞA
Dette vil teste kontrollen og balansen i magemusklene, satt ut med en liten ROM og bli enda bedre i bevegelse og enda lavere. Når du kneler på bakken, start med å ta tak i bukvalsen med begge hender (tenk deg å knele armhevinger) Husk alltid å holde buken tett.

✓ Pust med kontrollen og rull rullen til kroppen er rett så rett som mulig (prøv å ikke berøre gulvet med kroppen).  

G Strekk et minutt foran uten å puste, og gå tilbake til utgangspunktet og gjenta. 

Øvelse #4: hengende benheving

Styrking og oppstramming av magen | Funksjon, øvelser og fordeler - GÜÇLÜYAŞA
Hensikten med å løfte bena ved å henge, er å heve knærne / beina på en kontrollert måte for å holde kroppen din ubevegelig og fokusere helt på sammentrekningen av magemusklene mens du opprettholder denne holdningen.

Kav Ta tak i stangen godt og la kroppen henge naturlig med bena ned.  

Pust og begynn å løfte bena for å skape en 90-graders vinkel - hold sammentrekningen og vend den tilbake før du gjentar.  

Oppgave 5#: Kabelvedhakker


Styrking og oppstramming av magen | Funksjon, øvelser og fordeler - GÜÇLÜYAŞA

 

 
Ved å bruke tråd gir du konstant styrke gjennom hele bevegelsen, dette kan gjøres fra forskjellige vinkler og har som mål å rotere og trekke sammen de skrå musklene i stedet for å generere styrke! Sett sammen håndtaket med en spole og begynn med å holde det så høyt som mulig.

✓ Stå sidelengs, ta tak i håndtaket med den ene hånden, strekk den andre hånden over hodet, flytt armene vekk fra den flate maskinen.  
✓ Stå skulderbredden fra hverandre, ta tak i håndtaket ved å strekke begge armene med den andre hånden. Når du roterer, trekker du håndtaket over kroppen til kneet. Gå tilbake og gjenta for repetisjoner og bruk på den andre siden.  

resultere


Styrking og oppstramming av magen | Funksjon, øvelser og fordeler - GÜÇLÜYAŞA
Kjør magen! Start fra nå, selv om du ikke driver med sport eller virkelig har fokus på magetrening. Den vil utføre alle sportsøvelser trygt og effektivt, noe som hjelper deg med stor kroppsholdning og minimerer skader.

For ethvert sportsspill vil snøen holde deg i balanse og fast, i tillegg til å gi en stor kraftsentralgrense å bruke mot motstanderne. I det daglige vil du kunne bevege deg effektivt og holde deg i balanse!

Tenk på denne viktige muskelgruppen for en sterk, tett, sterk mage som vil holde deg i arbeid og bevege deg for å slippe løs hele potensialet.

For andre treningsprogrammer og råd om kroppsbygging bodybuilding sjekk ut siden vår!

Del denne artikkelen


Relaterte artikler

Har du lest dem?

17 grunner til å begynne å løpe

  Oversikt Blant hverdagens liv og mas kan det være vanskelig å finne tid og motivasjon for trening. Imidlertid er de fysiske og mentale fordelene ved å løpe vel verdt det. Som de som ble skrevet i motivasjonsvisualer fulgte på sosiale medier: "Jeg angrer virkelig på den kjøringen, sa ingen noensinne." Hvis du er nysgjerrig på å begynne å løpe og lete etter litt inspirasjon, er du hvordan du begynner å løpe […]

STERKE MUSKLER 5 × 5: 12-ukers trenings- og kroppsbyggingsprogram

STERKE MUSKLER 5 × 5: 12-ukers trenings- og kroppsbyggingsprogram for styrking, muskelbygging og forbrenning av fett STERKE MUSKLER 5 × 5 er det enkleste og mest effektive trenings- og kroppsbyggingsprogrammet for å bygge muskler og forbrenne fett. Muskelkraft for å endre kroppen sin og livene til tusenvis av mennesker i Tyrkia bruker 5 × 5 program. Å følge programmet er ganske […]

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

nn_NONorsk nynorsk
tr_TRTürkçe en_USEnglish de_DEDeutsch fr_FRFrançais nl_NLNederlands it_ITItaliano es_ESEspañol pt_PTPortuguês ru_RUРусский da_DKDansk fiSuomi sv_SESvenska nn_NONorsk nynorsk